Advies

Hoe moet je je juwelen beschermen

Indien jouw juwelen een betekenis voor je hebben dan is het zeker waard om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Met onderhoud bedoelen we niet alleen dat je voorzichtig moet zijn om ze niet te verliezen maar ook dat je ze niet mag beschadigen en goed schoonmaken.

Als je juwelen of sieraden koopt, koop je ze meestal omdat je ze mooi vind. De glans van het metalwerk en edelstenen geven een schitterende gevoel voor esthetiek. Hoe beter het juweel, hoe langer je zal het dragen en misschien zelfs tot het einde van je leven. In de loop van jaren kan de glans weggaan, er kunnen krassen ontstaan en de stenen kunnen niet meer goed schijnen. Dit zijn allemaal redenen om je juwelen goed te onderhouden. Zo kan je ze altijd met veel plezier dragen.

In vele gevallen door alleen voorzichtig met je juwelen om te gaan volstaat het om ze in goede staat te houden. Alhoewel sommige edelstenen hebben meer verzorging nodig dan je  zou verwachten. Sommige edelstenen kunnen zacht zijn, absorberend en broos worden. Als je een harde steen hebt dan zal deze heel duurzaam zijn. Echter het kan toch afbreken of schuren veroorzaken indien deze onder een bepaalde hoek een belasting uitgeoefend krijgt.

Je moet altijd goed weten wat je gaat doen indien je een juweel aan hebt. Ringen zijn de meest verloren objecten in de juwelen familie. Je kan ze op elk ogenblik er af doen om een bepaalde handeling doen en de kans dat je ze terug aandoet wordt wel klein en zo kan je de ringen kwijtspelen of ergens vergeten.

Als je sieraden af doet dan moet je een goede plaats hebben om ze te bewaren.  Deze plaats is niet alleen bedoeld om de juwelen veilig te houden maar ook te beschermen tegen allerlei schaden.  De ergste plaats is dat men de juwelen samen bij elkaar doet in een doosje. Hierbij is de kans groot voor het ontstaan van krassen. Daarom is het altijd best om elke juweel apart in een doosje of tasje te bewaren waar ze geen bijkomende schaden kunnen verlopen.

 

 

Archives

Categories